Maria Lluïsa Cunill i Gil

La 8a. Trobada de Dones de Manresa (2012) homenatja de Maria Lluïsa Cunill i Gil

Text llegit en el transcurs de l'acte d'homenatge a la Plaça de Sant Domènec de Manresa (28 d'abril de 2012)

En aquesta vuitena trobada de dones valorem i creiem important poder retre i rendir homenatge a una dona de la nostra ciutat, la Sra. Maria Lluïsa Cunill.

Una dona que durant molts anys (des del 1964 al 2012), ha estat al davant del Centre de Cultura Popular “Finestrelles” , com a Presidenta, però, i també, com a dona treballadora i incansable, que dia a dia, i de forma anònima (com moltes d’altres dones),  ha aportat, en aquest Centres de Cultura,  molt d’esforç, i al mateix temps molt d’entusiasme i constància.

El centre Finestrelles ha tancat aquest any les seves portes però no podem oblidar que durant 48 anys va aportar a moltes dones la possibilitat de  aprendre, entre elles mateixes, a compartir vivències, experiències i aspectes pràctics de la vida. Les dones van poder adquirir uns coneixements que les han portat a millorar la nostra societat, per anar trobant un camí més just i més igualitari, i així ajudar a construir un  futur on sigui possible una societat més humanitària i més tolerant, una societat on es puguin donar les mateixes oportunitats, tant per les dones com pels homes.

Un món, Lluïsa, que gràcies a la teva tasca dins el Centre de Cultura Popular, ha contribuït a què les dones puguin anar progressant, i anar millorant, tant en el coneixement de la seva pròpia vida, com de la societat en general, on les dones hi tenen un paper fonamental.

Per a tot això, Maria Lluïsa, gràcies!!!
Gràcies, en nom de moltes dones per fer possible la construcció d’un món millor.

I que aquest homenatge serveixi per fer visible la nostra història!

Manresa, 28 d’abril 2012
Consell Municipal de la DonaMercè Rosich, regidora de l'Ajuntament de Manresa i Maria Lluïsa Cunill durant l'acte d'homenatge.