Montse Roldán (Tiedra-Valladolid, 1943)

PREMI MARIA CASAJUANA 2019 


Biografia publicada per l'organització del Premi Maria Casajuana 2019. 

Nascuda el 1943 a Tiedra (Valladolid) dins la caserna de la Guàrdia Civil, Montse Roldán Rodríguez va arribar a Manresa amb poc més d'un any, seguint al seu pare i, després de moure's per tot el país, va acabar establint-se a Manresa quan tenia 11 anys. 

Amb només 15 anys va començar a treballar als magatzems de Can Jorba de Manresa i, també de jove, va descobrir l'excursionisme i l'escalada de la mà del Centre Excursionista de la Comarca del Bages. Ha estat professora d'educació física durant 20 anys i la seva vida s'ha caracteritzat per una motivació d'ajuda als altres. 

Activista social i cofundadora de l'associació sociocultural Club Gavines, fa més de 30 anys que és voluntària a les presons (primer a la Model de Barcelona i ara a Lledoners) on organitza esdeveniments culturals, xerrades, classes, tallers, sortides i tot allò que contribueix a la reinserció dels presos. 

És membre del Consell Municipal de la Dona de Manresa gairebé des del seu inici, l'any 1997, i des del 2000 col·labora amb el Centre de dia Mosaic per a persones amb problemes de salut mental, així com amb la Plataforma d'Aliments. Actualment forma part del programa Lèxic de l'Ateneu Les Bases, on ajuda a llegir als nens.

Text: Premi Maria Casajuana 2019 





(Amb representants del Consell Municipal de la Dona i amb l'Associació Lilium també premiada amb el I Premi Maria Casajuna per associacions 2019).