Clara Ramos i Rojas ( 1919-1983). Pintora i poetessa

Nasqué a Madrid, però aviat vingué a viure Manresa. Fou pintora i poetessa. Estudià a l´Escola Municipal d´Arts i Oficis amb Evarist Basiana, de qui fou deixebla, com també de l´escultor i dibuixant manresà Lluís Uró.

La seva pintura, molt personal, especialitzada en flors, utilitzà l´oli i el llapis de plom.Va ser guardonada l´any 1941 a Marsella, amb un premi atorgat pel Consolat General de Mèxic . En aquest país té obra exposada a la Casa del Gobierno.

Individualment o en companyia de la seva filla Rosa Maria, exposà en diverses ciutats. A Manresa la seva primera exposició individual es pogué veure a la galeria Ciutat l´any 1972. Més tard, exposà a la sala Xipell i a l´Institut Francès. Treballs seus foren exhibits pòstumament en mostres com Artistes desapareguts, Art de Dona i Pintors Manresans, com també a la galeria Món Art de la capital del Bages.

Clara Ramos es autora del llibre de poemes Mis Sencillas Poesias(1970) publicat a Manresa per la impremta Sant Josep. Aquesta obra fou seleccionada per la Biblioteca del Museu Britànic de Londres i diverses universitats dels Estats Units i el Canadà.


Lluïsa Font i Garcia

Bibliografia
Boixet Josep., Gent de Casa, 1992
Història de la Ciutat de Manresa. 1900-1950, volum III, Fundació Caixa d´Estalvis de Manresa, 1991.
Bertran i Teixidor, Josep Maria, "Entrevista", Manresa, 25-11-1972.