Anna Iglesias i Sallés

L'Anna Iglesias ens ha deixat el 22 de juliol de 2012.
Darrer escrit seu com a membre del Consell de Caritas Manresa del 30 de juny:

L’ABISME DE LA DESIGUALTAT MUNDIAL – CÀRITAS AL COSTAT DELS MÉS POBRES


Rep el reconeixement professional de l'Associació d’Infermeres/rs de la Catalunya Central. 10/05/2012


Text de l'Associació d'infermeres/rs de la Catalunya Central

Volem presentar per el reconeixement professional d’aquest any 2012 a una infermera manresana que ja està jubilada des de l’any 2004. Desprès de 30 anys de treball encara segueix activa i participant en varies entitats manresanes. Va ser una de les fundadores de l’Associació d’infermeres de la Catalunya central i la presidenta durant dos anys , ara és la tresorera i segueix aportant la seva experiència i el seu saber fer. L'any 2006 va rebre el Premi Maria Casajuana a la Dona treballadora, convocat per les Joventuts d'Esquerra Republicana.

L’Anna ha sigut una infermera competent, amb una gran sensibilitat, una actitud altruista i uns valors humanístics amb els quals ha ofert al llarg de la seva trajectòria professional una atenció d’excel·lència.

Ha  sigut una infermera que ha fet del CUIDAR el concepte que ha integrat l’eix del seu exercici professional, tenint sempre en compte al pacient com a subjecte d’emocions i relacions socials, vinculat a un sistema de valors personals.

Ha estat i és una figura realment carismàtica per la seva sensibilitat, la seva capacitat d’escolta i empatia, no només com a professional a moltíssim malalts i les seves famílies, sinó també com a companya de treball davant d’injustícies o situacions crítiques de la infermeria. Es una persona amb una gran capacitat d’ajuda i objectivitat, amb una actitud oberta i amb un esperit de lluita pel rol autònom d’infermeria i els drets de la professió que tant estima. Ha sigut una persona compromesa amb la seva professió

Els últims 14 anys, com a infermera de l’Hospital de dia d’oncologia, quantes vegades ha aconseguit esgarrapar un somriure amb el seu compromís professional i el seu saber estar davant d'un diagnòstic complicat, una malaltia que progressa, una claudicació familiar o el desbordament personal del propi pacient.  

Té l’habilitat de fer fàcils les coses difícils, i sap treure el millor de cadascuna de nosaltres. El seu saber estar en moments difícils,  l’empatia, la sensibilitat i la capacitat d’escolta en situacions emocionalment impactants descriuen a  l’Anna com una gran professional.

La seva entrega a l’altre tan en relació als malalts i famílies com als companys d’equip ha fet que  no tingues mai un NO com a resposta.

Té una capacitat per el treball en equip, traient el millor de cadascú, sent una líder natural, facilitant, ajudant i potenciant les qualitats de les altres persones.

Cal mencionar la seva vessant docent.  Per una banda la formació de les noves promocions d'infermeres  a nivell pràctic del dia a dia dins de l’hospital.  Per l'altra, com a professora d'ètica  a la Fundació Universitària del Bages, per la seva formació en Teologia.

Ha participat en els objectius de les Institucions on ha treballat durant  tants anys adaptant-se a les fusions hospitalàries i canvis de direccions, col·laborant amb temes puntuals com el pla estratègic, les comissions i projectes diversos.

També ha tingut una gran capacitat i facilitat  per entrar en el món de les noves tecnologies informàtiques.  Ha creat el bloc de l’Associació d’Infermeres i és l’encarregada d’alimentar-lo de notícies i actualitzar-lo.   

Creiem que l'Anna ha sigut i és un referent de la Infermeria de Manresa per a totes i tots  els que hem tingut la sort de  treballar amb ella.


Ha col·laborat amb la seva opinió en el llibre “Pensar en la Enfermeria” una reflexión a partir del modelo de Sant Juan de Dios" coordinat i escrit per Ana Pérez Carmona i publicat el març de 2011.

Forma part de la Junta de Càritas Manresa des del 2011

És per això, per aquesta gran professionalitat , que l’Associació d’Infermeres/rs decideix presentar-la com a candidata al Premi al  Reconeixement professional d’aquest any.

Acte de reconeixement. Anna Iglesias amb l'alcalde de Manresa Francesc Junyent. 10/05/12.